В Україні стрімко дорожчає оренда житла

В Україні стрімко дорожчає оренда житла
Прискорилося зростання вартості оренди житла, ресторанів та готелів

Нацбанк: Дещо збільшилися темпи подорожчання послуг (до 14,1% р/р) під впливом подальшого зростання заробітних плат і стійкого споживчого попиту

 У травні прискорилося зростання вартості оренди житла, і загалом темпи подорожчання усіх послуг в останній місяць весни збільшилися до 14,1% у річному вимірі. Про це йдеться у даних червневого макроекономічного та монетарного огляду Національного банку України.

«Дещо збільшилися темпи подорожчання послуг (до 14,1% р/р) під впливом подальшого зростання заробітних плат і стійкого споживчого попиту. Так, прискорилося зростання вартості оренди житла, ресторанів та готелів, відпочинку в санаторно-курортних установах, послуг хімічного чищення», - вказали у НБУ.

Однак, додали у Нацбанку, це частково компенсувалося нижчими темпами зростання цін на телекомунікаційні, амбулаторні послуги, утримання будинків та прибудинкових територій.

Нагадаємо, в Україні протягом квітня зросла вартість житлово-комунальних послуг за рахунок підняття тарифів на водопостачання та водовідведення, а також на утримання будинків та прибудинкових територій.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: