В Україні ВАЗів продається менше, ніж Land Rover і BMW

В Україні ВАЗів продається менше, ніж Land Rover і BMW

Логотип «АвтоВАЗа»

В липні українці купили всього 83 автомобіля «Лада»

В Україні «АвтоВАЗ» стрімко втрачає позиції. В липні, за даними асоціації «Укравтопром», в країні було продано всього 83 автомобіля «Лада». Російський бренд поступився навіть таким люксовим іномаркам, як BMW, Mercedes, Audi та Land Rover.

Як повідомляв «Главком», лише п’ять років тому, у 2011-му, «АвтоВАЗ» був лідером українського ринку. В кожній «сотні» проданих в країні машин більше 10 мали логотип Волзького автозаводу. Але з приходом в Україну дешевих «китайців» Lada почала втрачати позиції. А після анексії Криму та початку війни на Донбасі і зовсім вилетіла з ТОП-10 найпопулярніших машин. Якщо вірити «Укравтопром», перше півріччя 2016- го «ВАЗ» закінчив на 14 місці.

За останні чотири роки частка «АвтоВАЗу» на ринку України скоротилася більш ніж в п'ять разів - з 11,3% до 2,1%. І це при тому, що російський виробник пропонує дуже конкурентні за ціною автомобілі. Зокрема, одна з його моделей - Lada Granta - входить в ТОП-5 найдешевших машин на українському авторинку. Але навіть низька ціна не спонукає більшість українців, купувати автомобілі, вироблені в Росії.

Продаж авт у липні 2016 року

Дані «Укравтопром»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: