В Україні від грипу за тиждень померли шестеро людей

В Україні від грипу за тиждень померли шестеро людей
Кожного року в світі на грип хворіє близько 450 мільйонів людей, причому 2 мільйони з яких помирає

Протягом тижня на грип та ГРВІ захворіли 191 953 людини

За третій тиждень 2019 року, з 14 до 20 січня, на грип та ГРВІ захворіли 191 953 людини, а також зареєстровано шість летальних випадків від грипу. Про це повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я.

«Протягом звітного тижня на грип та ГРВІ захворіли 191 953 людини, 53,8% з яких - діти віком до 17 років», - йдеться в повідомленні.

У МОЗ зазначили, що рівень захворюваності серед дорослих і дітей у порівнянні з минулим тижнем збільшився.

«Порівняно з минулим тижнем рівень захворюваності серед дорослих і дітей віком до 17 років збільшився на 4,3% і 13,1% відповідно; загалом інтенсивний показник захворюваності склав 498,6 на 100 000 населення», – уточнили у Міністерстві.

Також за тиждень зареєстрували шість летальних випадків від грипу.

«За звітний тиждень зареєстровано шість летальних випадків від грипу, що підтверджено методом полімеразної ланцюгової реакції; із початку епідемічного сезону — 25, зокрема, четверо дітей віком до 17 років. Жоден померлий не був вакцинований проти грипу», - зазначили у МОЗ.

Як повідомляв «Главком», епідемічні пороги перевищено у п’яти областях:

  • Чернігівській (на 52%);
  • Житомирській (на 19,9%);
  • Київській (на 2,2%);
  • Сумській (на 1,8%);
  • Одеській (на 1,6%).

«Загалом по Україні захворюваність на 3,9% менше епідемічного порога», - сказано у повідомленні.

Статистика свідчить про те, що кожного року в світі на грип хворіє близько 450 мільйонів людей, причому 2 мільйони з яких помирає.

Небезпека грипу полягає в тому, що він може вражати серцево-судинну систему, дихальні органи, а також центральну нервову систему людини. Вірус грипу досить сильно і різко знижує захисні сили організму, тому і ймовірність виникнення різних ускладнень після хвороби є дуже високою. Особливо небезпечний грип для літніх людей, дітей і вагітних жінок, а також для тих, хто має якісь хронічні захворювання.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: