В Україні впровадять електронні довірчі послуги

В Україні впровадять електронні довірчі послуги

Законом значно розширено можливості для бізнесу в електронному середовищі

Українські громадяни невдовзі зможуть скористатися широким асортиментом послуг в електронному вигляді. Верховна Рада ухвалила відповідний урядовий закон «Про електронні довірчі послуги» 240 голосами.

Якщо президент підпише закон, електронний бізнес-простір України дістане нові імпульси для розвитку.

Згідно з текстом документу, електронною довірчою послугою є «послуга, яка надається для забезпечення електронної взаємодії двох або більше суб’єктів, які довіряють постачальнику електронних довірчих послуг щодо виконання ним спільних для всіх сторін взаємодії умов та зобов’язань під час надання такої послуги».

Законом значно розширено можливості для бізнесу в електронному середовищі. Зокрема, даються визначення «електронного підпису», «електронної печатки», «електронної ідентифікації», «електронної позначки часу» тощо.

Крім іншого, ухвалений парламентом нормативний акт сприятиме захисту персональних даних, що обробляються під час надання електронних довірчих послуг.

Цей документ було розроблено урядом з метою гармонізації з положеннями регламенту №910/2014 Європейського парламенту та Ради від 23 липня 2014 року про електронну ідентифікацію та довірчі послуги для електронних транзакцій в межах внутрішнього ринку та про скасування Директиви 1999/93/ЄС, який було прийнято 23 липня 2014 року. Регламент набув чинності 1 липня 2016 року.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: