В Україні значно зріс продаж нових автівок

В Україні значно зріс продаж нових автівок
Автосалон

З початку року продаж нових лекових автівок зріс на третину

Продажі нових легкових автомобілів в Україні в січні-травні 2017 року зросли на 33% в порівнянні з аналогічним періодом 2016 року - до 29,5 тис. од. Про це повідомила інформаційно-аналітична група AUTO-Consulting.

Як повідомлялося, в січні-квітні приріст авторинку становив 29,6% до аналогічного періоду минулого року, січні-березні - 35%.

За даними групи, в тому числі в травні продано майже 6,5 тис. нових автомобілів, що на 47% більше, ніж за той же місяць минулого року.

«Не дивлячись на велику кількість свят, травневий показник лише на 1,8% гірший, ніж в більш активному для бізнес-процесів квітні», - констатує AUTO-Consulting

Першу позицію з продажу в травні зберегла Toyota (частка ринку 13,6%), на другому місці Renault (11,7%), а на третю вийшла Skoda з приростом 49%, яка розгортає продажі нового кросовера Kodiaq.

Стрімке зростання в травні зафіксовано у Peugeot (8-е місце проти 14-го в квітні), дилери якого успішно почали торгувати новинками: оновленим седаном Peugeot 301 і кросовером Peugeot 3008.

Експерти констатують також зростання популярності узбецького виробника Ravon, який представлений вже кількома моделями і за останні місяці в рази збільшив дилерську мережу.

«Але в бюджетному сегменті є і втрати: знизилися показники продажів українського ЗАЗу (126 авто проти 174 од. в квітні), а реалізація китайських брендів Jac і Geely обчислювалася кількома авто», - відзначають експерти.

Згідно з оприлюдненою аналогічної статистикою асоціації «Укравтопром», у травні продажі нових легкових авто зросли на 48% до травня 2016 - до 6,6 тис. од., і на 2% більше, ніж в квітні поточного року. При цьому трійка брендів-лідерів аналогічна даним AUTO-Consulting.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: