В Україні 8 березня і 9 травня можуть стати робочими днями

В Україні 8 березня і 9 травня можуть стати робочими днями

Інститут національної пам'яті готує законопроект, в якому пропонує зробити 9 травня робочим днем. Це, на думку голови Інституту Володимира В'ятровича, допоможе уникнути провокацій під час святкування в Україні перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

"Ми готуємо проект закону про державні свята, мета якого - суттєво скоротити кількість вихідних. Я переконаний, що це абсолютно прийнятно для тієї ситуації, в якій перебуває Україна. Одна з наших пропозицій - зробити 9 травня робочим днем. Але він залишиться святом, увагу до старшого покоління, учасників війни не буде зменшено", - сказав історик в коментарі "Гордон"

В'ятрович зазначив, що "всі законодавчі зміни поки що на стадії обговорення".

"Я вважаю, що серед вихідних, які варто скасувати, не лише 9 травня, а й 2 травня, а можливо, і 1 травня, і, можливо, 8 березня. Але законопроект поки в стадії формування, ми подивимося на реакцію людей" , - додав він.

Глава Інституту національної пам'яті підкреслив, що "будь-які зміни та реформи викликають опір, але якщо суспільство рухається і розвивається, його треба долати".

"Було опір тому, щоб 8 травня в новому форматі відзначати День пам'яті і примирення, проте, ця нова традиція, безумовно, вже прижилася", - нагадав він.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: