В Умані керівника комунального підприємства спіймали на хабарі

В Умані керівника комунального підприємства спіймали на хабарі

Чиновник вимагав хабар за сприяння в безперешкодному наданні дозволів на торгівлю під час паломництва хасидів

У п'ятницю, 15 вересня, в Умані була викрита протиправна схема одержання неправомірної вигоди керівником комунального підприємства «Комунальник» Уманської міської ради.

Про це зазначається в повідомленні ГПУ.

Керівник комунального підприємства вимагав від фізичної особи-підприємця хабар у розмірі 15 тис. гривень за сприяння в безперешкодному наданні дозволів на розміщення елементів вуличної торгівлі під час паломництва хасидів.

«Вказану особу затримано в порядку ст. 208 КПК України, безпосередньо під час одержання ним у службовому кабінеті частини обумовлених коштів у розмірі 200 доларів за включення в список суб'єктів, яким надано дозвіл на здійснення торгівлі, і безперешкодне розташування відповідних об'єктів торгівлі», - повідомили в ГПУ.

Наголошується, що за даним фактом розслідується кримінальне провадження за ознаками кримінального злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди посадовою особою) КК України.


«Зараз тривають першочергові слідчі і процесуальні дії, вживаються заходи щодо повідомлення особі про підозру і обрання їй запобіжного заходу», - додали в ГПУ.

Крім цього, в рамках кримінального провадження перевіряються факти отримання зазначеною посадовою особою неправомірної вигоди від інших суб'єктів господарювання за вирішення ним аналогічних питань.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: