В університетах КНР впроваджують вчення Си Цзиньпіна

В університетах КНР впроваджують вчення Си Цзиньпіна
Си Цзиньпін

30 дослідницьких інститутів вивчають ідеологію лідера КНР

Вперше із епохи Мао Цзедуна університети КНР почали масово із осені 2017 року почати запроваджувати викладання дисципліни щодо вчення Си Цзиньпіна. Окрім того, було внесено зміни в обов’язкові курси із ідеології, до яких також додали вивчення доктрини нинішнього очільника КНР.

Про це повідомляє інформаційне агентство Reuters.

Дана тенденція відображає загальну лінію на поширення вчення, яке отримало офіційну назву «Думки Си Цзиньпіна про соціалізм із китайськими характеристиками для нової епохи». В такому кроці бачать бажання відродити роль ідеології в суспільстві, яка значно зменшилася в останні десятиліття на фоні стрімкого економічного зростання.

В основі доктрини Си Цзиньпіна є колекція його промов і заяв, які визначають способи перетворення КНР в провідну економічну і воєнну державу до 2050 року під контролем Комуністичної партії КНР.

Із жовтня 2017 року в КНР було створено до 30 дослідницьких інститутів при провідних університетах із вивчення вчення очільника країни. Бюджет даних установ на 2018 рік складає 16 мільйонів юанів або 2,5 млн. доларів.

Окремі вчені можуть звертатися за грантами для дослідження вчення Си Цзиньпіна. Вартість такого гранту може складати від 80 до 300 тисяч юанів. Окрім того, в 2018 році Національний фонд соціальних наук видав гранти на 90 проектів, де згадується ім’я Си Цзиньпіна, і іще гранти на 240 проектів про «нову еру», про яку постійно говорить нинішній лідер КНР.

Раніше повідомлялося, що президент РФ Володимир Путін, який здійснював візит до Китаю, подарував голові КНР Си Цзиньпіну російську баню.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: