В Запоріжжі пасажирський літак занесло під час посадки

В Запоріжжі пасажирський літак занесло під час посадки

Ніхто з пасажирів не постраждав

У міжнародному аеропорту «Запоріжжя» близько 14:03 пасажирський літак, який слідував за рейсом Бориспіль–Запоріжжя, під час посадки зійшов зі злітно-посадкової смуги.

Про це повідомили в обласному управлінні ДержНС.

Пасажирський літак авіакомпанії МАУ Embraer-145 (бортовий номер UR DPB), здійснюючи посадку в аеропорту, виїхав зі злітно-посадкової смуги на запасну ґрунтову.

У результаті посадки літака загиблих та травмованих немає. Всі пасажири були доставлені автотранспортом аеропорту до терміналу. На борту перебувало 37 пасажирів і 4 члени екіпажу.

Причиною інциденту стало погіршення погодних умов по всій території України і, зокрема, складні метеорологічні умови в самому аеропорту.

Як розповіли в адміністрації аеропорту Запоріжжя, після інциденту був складений протокол, у якому пілоти відзначили, що не мають претензій до стану злітно-посадкової смуги аеропорту.

Також в адміністрації повідомили, що літак МАУ продовжує перебувати на бічній смузі безпеки, у зв'язку з чим літаки двох авіакомпаній з Туреччини і Білорусі відмовилися приземлятися в Запоріжжі.

Як розповіли пасажири авіарейсу з Туреччини, після повідомлення про аварійну посадку літака МАУ в аеропорту Запоріжжя їх лоукост, що прямує в Запоріжжі, повернувся в один з турецьких аеропортів.

Крім того, пасажири літака МАУ розповіли журналістам, що на колесах їх літака нібито була «лиса гума«.

За даним фактом ведеться розслідування. Офіційна причина аварійної ситуації під час посадки літака Embraer-145 в Запоріжжі буде названа пізніше.

Розслідування інциденту проводить комісія Національного бюро розслідувань пригод цивільної авіації.

Як відомо, сьогодні внаслідок впливу активного циклону у Києві складні погодні умови.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: