Великобританія витратила понад $1 млрд на звільнення Ракки від ІДІЛ

Великобританія витратила понад $1 млрд на звільнення Ракки від ІДІЛ
Сирійське місто Ракка

Міноборони Великобританії витратило понад $1 млрд, протягом яких Лондон протистояв ІДІЛ в місті Ракка

Великобританія витратила близько 800 млн фунтів стерлінгів (більше $1 млрд) на звільнення від бойовиків терористичного угрупування «Ісламська держава» міста Ракка, головного форпосту ІДІЛ в Сирії.

Про це в п'ятницю повідомило агентство Press Association.

За його даними, міністерство оборони Сполученого Королівства витратило цю суму за три роки, протягом яких Лондон протистояв ІДІЛ в складі очолюваної США міжнародної коаліції.

«Падіння Ракки означає, що голова змії була відсічена, а ІДІЛ втратила дві свої «столиці», що знаходилися в Іраку і Сирії. Однак боротьба з царством терору ІДІЛ не закінчена», - сказав британський міністр оборони Майкл Феллон, висловивши надію, що цей успіх знизить терористичну загрозу в самій Великобританії.

«Звільнення Ракки залишає «Ісламську державу» ослабленою, її надії на так званий халіфат розбиті в пух і прах, але все ще дуже важливо повністю викорінити його вплив», - додав глава британського МЗС Борис Джонсон.

Напередодні представники Демократичних сил Сирії, які звільнили місто Ракка від «Ісламської держави», заявили про те, що дане місто буде частиною децентралізованої федеральної Сирії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: