Верховній Раді не треба гратися в симетричні відповіді Польщі, - Княжицький

Верховній Раді не треба гратися в симетричні відповіді Польщі, - Княжицький
nfront.org.ua

Потрібно думати, яким чином зменшити наслідки популізму польських політиків, які спекулюють на трагедіях людей, - нардеп

Даючи відповідь на прийняття польським Сеймом ухвали щодо визнання Волинської трагедії геноцидом, українській стороні варто зберігати гідність та прокладати шлях до налагодження нормальних стосунків між країнами. Про це у коментарі «Главкому» сказав Микола Княжицький (фракція «Народний Фронт»), заступник керівника депутатської групи Верховної Ради з міжпарламентських зв’язків з Республікою Польща.

«Я би не грався тут в симетричні відповіді. Саме цього чекає від нас Росія. І нам дуже важливо не піддаватися на провокації, які будуть далі», - підкреслив він.

Нардеп також додав, що після того, як Верховна Рада збереться, будуть ініціативи зробити постанову чи заяву у відповідь на такий крок Польщі. «Але я був би дуже обережним з такими заявами. Тому що нам потрібно зараз думати, яким чином зменшити наслідки цього популізму польських політиків, які спекулюють на трагедіях людей», - зазначив він.

За словами Княжицького, українська сторона не вважає Волинську трагедію геноцидом і засуджує такий підхід польських політиків, хоча віддає шану загиблим.  «Вина українців, безумовно, є – загинули тисячі поляків, але загинули і тисячі українців. То був такий час», - додав нардеп.

Нагадаємо, Сейм Польщі 22 липня ухвалив постанову, якою визнав Волинську трагедію геноцидом громадян Польщі, організованим українським націоналістами. За документом, День пам’яті жертв цієї трагедії у Польщі щороку відзначатиметься 11 липня, оскільки, за даними польських істориків, 11 липня 1943 року було кульмінаційним моментом антипольських акцій на Волині.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: