Вибори у Молдові: Додон закликав політичних конкурентів до спокою і розважливості

Лідер Партії соціалістів заявив також про те, що через помилки Центральної виборчої комісії «десятки тисяч представників молдвської діаспори не змогли проголосувати на виборах»

Лідер президентських виборів у Молдові, голова Партії соціалістів Ігор Додон подякував виборцям за виявлену активність в день виборів, закликавши політичних конкурентів до спокою і розважливості, оскільки країні сьогодні не потрібні потрясіння.

Про це він заявив після закриття виборчих дільниць, передає Укрінформ.

«Хочу звернутися до свого опонента на виборах, пані Майї Санду: незалежно від того, якими будуть результати голосування, ми зобов'язані закликати людей до спокою. Нам не потрібні потрясіння, провокації, здатні дестабілізувати ситуацію в країні», - заявив Додон.

Лідер Партії соціалістів заявив також про те, що через помилки Центральної виборчої комісії «десятки тисяч представників молдавської діаспори не змогли проголосувати на виборах».

Нагадаємо, в неділю, 13 листопада, в Молдові пройшов другий тур президентських виборів: на пост глави держави претендували голова Партії соціалістів Ігор Додон і єдиний кандидат від правих сил, лідер партії «Дія і солідарність» Майя Санду.

За даними Центрвиборчкому, після обробки майже 96% бюлетенів, Ігор Додон набирає 55,42% голосів, а Майя Санду близько 45%.

Як повідомлялося, це перші з 1996 року всенародні вибори президента. З 2001 по 2009 роки главу держави обирав парламент. Навесні 2016 року Конституційний суд виніс вердикт про повернення до процедури всенародного обрання президента.

Попередні підсумки президентських виборів будуть оголошені Центрвиборчкомом у понеділок вранці, 14 листопада.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: