Вибух у центрі Стамбула: щонайменше п'ятеро жертв

Вибух у центрі Стамбула: щонайменше п'ятеро жертв

У центрі Стамбула стався вибух біля автобусної зупинки в популярному серед туристів кварталі Баязит

За попередніми даними, внаслідок події є жертви, їх щонайменше п’ятеро, але точна кількість поки не наводиться. На місці вибуху зараз перебувають кілька автомобілів швидкої допомоги.

За свідченнями очевидців, вибух стався в ранковий час пік у той момент, коли повз зупинку проїжджав поліцейський автобус. Відповідальність за вибух на себе ніхто не взяв. У результаті вибуху було поранено щонайменше п'ять осіб, - повідомляє інформаційне агентство Dogan.

У Туреччині останнім часом сталося кілька вибухів, кожен із яких влада кваліфікувала як теракт. Зокрема, 12 травня біля військової бази в Стамбулі вибухнув начинений вибухівкою автомобіль, постраждали кілька осіб. Також кілька вибухів сталися в місті Діярбакир.

За даними турецької влади, вибухи в основному організовували курди або бойовики екстремістського угруповання «Ісламська держава», яке заборонено в багатьох країнах. Починаючи з липня минулого року, коли стосунки турків із курдами загострилися, у Туреччині відбулася ціла низка терактів, відповідальність за які взяла на себе «Робітнича партія Курдистану».

Як правило, мішенню курдських бійців є турецькі силовики. «Робітнича партія Курдистану» добивається автономії для курдів на південному сході Туреччини. Конфлікт із Туреччиною триває десятиліття, він забрав близько 40 тисяч життів. Туреччина та її союзники вважають курдів із цієї партії терористами.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: