Віце-прем'єр-міністр розповів, кого торкнеться підвищення мінімальної зарплати у 2017 році

Віце-прем'єр-міністр розповів, кого торкнеться підвищення мінімальної зарплати у 2017 році

З 1 січня тарифний розряд становитиме 1600 грн, жоден працівник не буде отримувати менше 3200

Віце-прем'єр-міністр Павло Розенко в ефірі «Вечірнього прайму» на «112 Україна» розповів, кого торкнеться підвищення мінімальної заробітної плати з 1 січня 2017 року. Про це він повідомив, відповідаючи на запитання користувача Facebook.

«Підвищення мінімальної зарплати буде стосуватися всіх. Підвищується також перший тарифний розряд і він буде підвищено майже на 300 грн, тобто з 1 січня тарифний розряд становитиме 1600 грн, жоден працівник не буде отримувати менше 3200. Але й тарифні розряди які вище будуть проіндексовані відповідно до підвищення першого тарифного розряду. Тобто підвищення зарплат відбудеться по всій мережі єдиної тарифної сітки за всіма розрядами тарифної сітки», - повідомив він.

Нагадаємо, доходи держбюджету в оновленому проекті головного фінансового документу країни встановлено в сумі 721,4 млрд грн, що на 15,1 млрд грн більше показника за попереднім проектом, витрати – в сумі 790,4 млрд грн, що на 15,1 млрд грн більше. Граничний рівень дефіциту залишається на колишньому рівні – 77,5 млрд грн, граничний обсяг держборгу – також на колишньому рівні – 2,296 трлн грн.

3 листопада Кабінет міністрів України затвердив і передав на друге читання до Верховної Ради проект державного бюджету на 2017 рік без зміни макропоказників. Ключовою зміною в проекті держбюджету є підвищення рівня мінімальної заробітної плати з 1 січня 2017 року до 3200 грн. Таким чином уряд має намір зрівняти показники мінімальної зарплати з фактичним, а не нормативним прожитковим мінімумом. За розрахунками Міністерства соціальної політики, цього року реальний прожитковий мінімум має становити близько 2800 грн, а в 2017 році – 3200 грн.

4 листопада до Верховної Ради України надійшов доопрацьований проект державного бюджету на 2017 рік.

Читайте також статтю «Главкома» «Золото Гройсмана. Де прем’єр «викопав» гроші на підвищення «мінімалки»


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: