Від кібератаки постраждали до 10% комп’ютерів в Україні, – Шимків

Від кібератаки постраждали до 10% комп’ютерів в Україні, – Шимків
Від кібератаки 27 червня постраждали до 10% комп’ютерів в Україні

Половина уражених урядових і комерційних комп’ютерів зовсім вийшли з ладу, зазначив Шимків

За приблизними підрахунками, в результаті хакерської атаки, що сталася 27 червня, було виведено з ладу до 10 відсотків приватних, урядових і корпоративних комп’ютерів.

Про це повідомив заступник голови Адміністрації президента України Дмитро Шимків.

Шимків розповів, що це приблизні дані та що вони не включають деяких категорій комп’ютерів у комерційних організаціях. З його слів, половина уражених урядових і комерційних комп’ютерів зовсім вийшли з ладу.

Також Шимків додав, що зокрема були уражені важливі організації інфраструктури, проте в основному – бізнесові.

Раніше в. о. голови Національного банку України Яків Смолій заявив, що від хакерської атаки на Україну 27 червня постраждала третина українських банків, хоча система самого НБУ не постраждала. Міністр інфраструктури Володимир Омелян також заявив, що його відомство зазнало мільйонних збитків через хакерську атаку 27 червня 2017 року.

Як повідомлялося, 27 червня Україну атакував масовий інтернет-вірус. Жертвами хакерської атаки стали Кабінет міністрів, Міністерство інфраструктури, Ощадбанк, Укргазбанк, Укрсоцбанк, OTP банк, Укрпошта, «Нова пошта», аеропорт «Бориспіль», WOG, KLO, мережа гіпермаркетів «Епіцентр», Чорнобильська АЕС, «24 канал».

Антивірусні компанії стверджують, що вже знайшли ліки від вірусу Petya.

Вірус Petya.А шифрує дані на комп’ютері та вимагає викуп. Фахівці з комп’ютерної безпеки радять нічого не платити – жодних ключів після виплати грошей власники уражених комп’ютерів не отримують.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що 4 липня спеціальні агенти департаменту кіберполіції, разом з фахівцями СБУ та міської прокуратури припинили другий етап кібератаки Petya.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: