Відключень електроенергії та опалювання у Києві не буде, — заступник Кличка

Відключень електроенергії та опалювання у Києві не буде, — заступник Кличка
Петро Пантелєєв

Борг Києва за електроенергію станом на 1 жовтня — 1,012 млрд грн, але у КМДА запевняють, що відключень через це не буде

Київська міська держадміністрація стверджує, що через заборгованість Київенерго перед Нафтогазом відключень не буде. Про це повідомив у ефірі «Громадського радіо» заступник голови КМДА Петро Пантелєєв.

Він зазначив, що містом були виділені додаткові кошти, тому найближчим часом буде погашена заборгованість за метрополітен. Щодо Київводоканалу, то борг за електроенергію рівний боргу держави по водоканалу по різниці в тарифах.

Як зазначає Пантелєєв, по решті компаній в Київенерго йде планова робота, щоб клієнти розрахувалися за спожиту електроенергію. Це стосується тільки підприємств, які надають послуги, і які мають отримувати компенсацію від держави по пільгах і субсидіях. Наприклад, житлові організації повинні розраховуватися з Київенерго за спожиту електроенергію за роботу ліфтів. Водночас ці організації повинні отримати з бюджету компенсацію по пільгах і субсидіях за послуги з утримання будинків. Оскільки ці кошти повертаються державою несвоєчасно, відповідно, складно розраховуватися за спожиту електроенергію.

В свою чергу в компанії Київенерго є борг перед Нафтогазом, через що існує ймовірність відключення. Проте Павло Пантелєєв запевняє, що не бачить подібних загроз.  

«Основний борг Київенерго за газ, спожитий на виробництво тепла. Він не пов’язаний з електроенергією. Поки що номінації в Київенерго є, опалювальний сезон ми розпочали, і наразі вже 77% будинків запущено. Тому я тут не бачу загроз. Але ще раз повторюю – для нас дуже важливо вчасно отримувати компенсації по пільгах і субсидіях з державного бюджету, і тоді ніяких проблем не повинно бути», — зазначає Пантелєєв.

 

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: