Відмова Дерепаски від «Русалу» може означати зняття санкцій США

Відмова Дерепаски від «Русалу» може означати зняття санкцій США
Олег Дерипаска 

Мінфін США пом’якшив умови щодо закупівлі продукції компанії «Русал»

Міністерство фінансів США заявило про можливість скасування санкцій щодо компанію «Русал», якщо Олег Дерепаска перестане контролювати дану компанію. Про це пише видання «Коммерсантъ».

Міністр фінансів США Стівен Мнучін чітко визнав, що провідна російська компанія по виробництву алюмінію була внесена до переліку санкцій виключного через зв'язок із російським мільярдером. Як наслідок, через негативний вплив санкцій щодо «Русала» на компанії американських союзників Мінфін США продовжив можливість працювати до 23 жовтня 2018 року.

Окрім того контрагенти російського алюмінієвого гіганта не потраплять під санкцій поки OFAC не розгляне детально їх ситуацію. При цьому дане пом’якшення стосується виключно закупівлі продукції, а не можливості купувати цінні папери і боргові зобов’язання.

Громадяни США до 7 травня, як і було визначено на початку квітня 2018 року, мають продати акції і облігації. В результаті даних нових вартість компанії «Русал» на Московській біржі виросла відразу на 17,65% або до 6,63 млрд. доларів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: