Відносини України з Росією встановили антирекорд

Відносини України з Росією встановили антирекорд

Експерти ІСП визначили найбільш динамічні напрямки у зовнішній політиці України

Протягом червня-вересня цього року найбільше інтенсивно розвивалися відносини України з Європейським Союзом. Позитивні події суттєво переважили певні негативні тенденції, що також спостерігалися на цьому напрямку. Про це свідчать результати дослідження «Індекс відносин», підготовленого Інститутом світової політики спільно з Truman Agency.

Експерти ІСП проаналізували останні події у зовнішній політиці України за ключовими напрямками – ЄС, США, Китай, Росія. Окрім якісного аналізу, дослідники підготували кількісний аналіз, оцінивши кожну подію за шкалою від 0 до 5 балів зі знаком «плюс» або «мінус». Загальна оцінка напрямку - це сума балів всіх ключових подій, що відбулися на даному напрямку з червня по вересень.

Відносини України та ЄС були оцінені у +28 балів. На другому місці – США із +20 балів, на третьому – Китай (+13). Негативним рекордсменом стали відносини із Росією (-49 балів), де, цілком прогнозовано, домінували негативні тенденції.

Спецтемою першого випуску «Індексу відносин» від ІСП стала ситуація в/навколо Придністров'я: «Чи змінює Придністров’я гру в регіоні?».

Переглянути публікацію повністю можна тут (російською мовою).

ІСП має намір публікувати «Індекс відносин» кожні чотири місяці. Регулярний моніторинг подій за певними напрямками дозволить спостерігати за динамікою розвитку двосторонніх відносин та зіставляти прогнози із реальним станом справ. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: