Відомий науковець визнав: Азаров краще виконував закон про мову, ніж деякі нинішні урядовці

Відомий науковець визнав: Азаров краще виконував закон про мову, ніж деякі нинішні урядовці
Микола Азаров

«Той самий Азаров, з нього сміялися, все-таки якось намагався говорити. Бо якщо він прем’єр, то повинен говорити українською. Як це у нього виходило – то вже інша річ», - Пономарів

Відповідно до статті 10 Конституції України, державною мовою є українська. Існує також ухвала Конституційного суду від 14 грудня 1999 року - вона говорить про те, що у громадському, публічному спілкуванні повинна бути лише українська мова. Про це в інтерв’ю «Главкому» визнаний мовознавець, професор Олександр Пономарів.

Те, що українські урядовці дозволяють собі розмовляти російською мовою, філолог прокоментував так: «Так у нас закони не виконуються! Мова освіти, згідно з Конституцією, у вищих навчальних закладах має бути тільки українською. Цього не дотримуються, бо немає відповідальності».

«Той самий Азаров, з нього сміялися, все-таки якось намагався говорити. Бо якщо він прем’єр, то повинен говорити українською. Як це у нього виходило – то вже інша річ. Є люди, які чудово володіють українською, але не говорять нею. От якщо взяти одного з представників дуже мені несимпатичного Опозиційного блоку – Олександра Вілкула. Він уміє дуже добре говорити українською, але він демонстративно нею не розмовляє», - зазначив мовознавець.

Як повідомлялось, Пономарів також заявляв, що не може бути єдина країна з двома мовами.  

Детальніше читайте в інтерв’ю  Олександра Пономаріва «Главкому»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: