Виконком Угоди про всеосяжну заборону ядерних випробувань бачить можливість приєднання Ірану

Виконком Угоди про всеосяжну заборону ядерних випробувань бачить можливість приєднання Ірану
Прапор Ірану

Тегеран поки що стримано ставиться до даної пропозиції виконкому

Голова виконкому Угоди про всеосяжну заборону ядерних випробувань вважає, що Іран може бути зацікавленим у приєднанні до даної домовленості в умовах можливого виходу США із угоди 2015 року по іранській ядерній програмі.

Приєднання до угоди, на думку Лассіна Зербо, дасть можливість Тегерану посилити довіру до себе із боку інших країн і таким чином покращити свою переговорну позицію по угоді 2015 року, повідомляє Reuters.

Голова виконкому угоди, за його словами, у 2017 році піднімав питання приєднання Ірану до Угоди про всеосяжну заборону ядерних випробувань під час спілкування із спікером іранського парламенту Алі Ларіджані. Проте Тегеран поки що стримано ставиться до даної ідеї, вважаючи що якщо угода 2015 року не може гарантувати їх інтереси, то не зможе це і зробити Угода про всеосяжну заборону ядерних випробувань.

Ларіджані у спілкуванні із Зербо заявив, що на даний момент Іран очікує економічних плодів угоди 2015 року перед тим, як розглядати питання щодо приєднання до інших угод щодо контролю за озброєннями і нерозповсюдження зброї масового ураження.

Раніше повідомлялося, що Іран погрожує вийти із угоди про нерозповсюдження ядерної зброї.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: