Військові кораблі США, Японії і Індії провели навчання в Японському морі

Військові кораблі США, Японії і Індії провели навчання в Японському морі

До навчань було залучено п’ять кораблів, в тому числі авіаносець USS Ronald Reagan

Відповідно до заяви Морських сил самооборони Японії, як передає Reuters, в Японському морі протягом трьох днів проводилися навчання за участю авіаносної ударної групи США на чолі із авіаносцем USS Ronald Reagan (CVN 76), японського есмінця і двох індійських кораблів.

Загалом в навчаннях було задіяно п’ять кораблів. Відповідно до прес-релізу Морських сил самооборони Японії дані навчання допомогли покращити бойові навички і вміння, а також посилити співпрацю із Індією.

Авіаносець USS Ronald Reagan (CVN 76) водозміщенням в 100 тисяч тон базується на постійній основі в Японії (порт Йокосука) і має на озброєнні до 70 бойових літаків (F/A-18 Hornet). Даний корабель є найбільшим кораблем передового базування, який США мають в східній Азії. На сьогодні в регіоні також знаходяться авіаносці USS Nimitz (CVN-68) і USS TheodoreRoosevelt (CVN-71) – безпрецедентна концентрація авіаносців США в Азії із 2007 року. Це все відбувається на фоні загострення протиріч навколо ракетної і ядерної програми КНДР і 12-денного турне президента США по регіону.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: