Волкер листується з Сурковим щодо дати нової зустрічі

Волкер листується з Сурковим щодо дати нової зустрічі
Остання зустріч Волкера з Сурковим відбулася 26 січня цього року в Дубаї

Спецпредставник США Волкер і помічник президента РФ в даний час ведуть листування

Спеціальний представник Державного департаменту США по Україні Курт Волкер заявив, що веде листування з помічником президента РФ Владиславом Сурковим, але конкретна дата зустрічі не призначена. Про це Волкер заявив в інтерв'ю «Інтерфакс-Україна».

На питання про те, чи призначена зустріч у найближчому майбутньому зустріч з помічником президента РФ Сурков, Курс Волкер відповів: «Поки такої немає в графіку. Ми ведемо діалог, листування, щоб обговорити наші позиції. Подивимося, чи вдасться нам домовитися про зустріч, яка була б продуктивної», - зазначив спецпредставник США.

Остання зустріч Волкера з Сурковим відбулася 26 січня цього року в Дубаї. Тоді Сурков заявив, що Вашингтон представив план розгортання місії ООН на Донбасі в ув'язці цього процесу з виконанням політичної частини мінських угод, на чому наполягали в Москві. За його словами, новий пакет американських напрацювань, на відміну від бєлградського, виглядає цілком реалізованим.

Тоді Волкер уточнив, що ніякого плану США по миротворцях на Донбасі представлено не було, в Дубаї просто відбулася детальна дискусія.

До цього вони зустрічалися тричі: 21 серпня 2017 року - в Мінську, 7 жовтня та 13 листопада – в Белграді.

Також зазначимо, що Волкеру сподобалась ідея щодо спецпредставника ЄС по Криму і Донбасу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: