Волкер прокоментував пропозиції Росії щодо миротворців на Донбасі

Волкер прокоментував пропозиції Росії щодо миротворців на Донбасі
Курт Волкер
YES © 2017. Фотографи: Сергій Іллін, Олександр Індичий та Олександр Пілюгін

Волкер: Пропозиція РФ більше розділить Україну, аніж зробить щось корисне

Пропозиції Росії щодо введення миротворчого контингенту ООН на Донбас містять шкідливі для України елементи, але можуть стати відправною точкою для досягнення компромісу.

Про це представник Державного департаменту США у справі переговорів щодо України Курт Волкер заявив під час виступу на 14-й щорічній міжнародній конференції «Ялтинська європейська стратегія» (YES) сьогодні в Києві.

«Специфіка того, що було запропоновано, більше розділить Україну, аніж зробить щось корисне. Але сам факт пропозиції цікавий – його треба проаналізувати. Якщо подумати про міжнародні сили безпеки та замінити російську армію в питанні моніторингу важкого озброєння, контролю кордону – це буде суттєвим кроком вперед і стане базою для реалізації Мінських угод», - сказав він

Курт Волкер нагадав, що у випадку досягнення прогресу, Україні також потрібно бути готовою до виконання політичних зобов'язань.

«Якщо буде досягнуто домовленість щодо миротворців, то ініціатива буде впроваджуватися в контексті «Мінська». Це означає відновлення українського суверенітету та територіальної цілісності на сході, контролю кордону. Але це означає також, що Росія має бути впевнена у виконанні політичної частини «Мінську», - підсумував він.

Також читайте матеріал «Главкому» «Фестиваль «збитих льотчиків». Кого зібрав Пінчук у Мистецькому арсеналі (фоторепортаж)».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: