Волкер зустрінеться з Сурковим, щоб обговорити введення миротворців на Донбас

Волкер зустрінеться з Сурковим, щоб обговорити введення миротворців на Донбас

Зустріч Волкера і Суркова може відбутися в першій половині жовтня на Балканах

Спеціальний представник Державного департаменту США по Україні Курт Волкер на початку жовтня зустрінеться з помічником президента Росії Владиславом Сурковим, щоб обговорити введення миротворців на Донбас.

Про це екс-посол США в РФ Джон Теффт повідомив у інтерв'ю «Комерсанту».

«Ми вважаємо важливим спробувати дійти взаєморозуміння з питання про мандат можливої миротворчої місії», - заявив він.

Теффт підкреслив, що мандат такої місії має бути заснований на повазі до суверенітету України і сприяти відновленню її територіальної цілісності.

«Ті критерії, про які я згадав, дуже важливі і вони будуть ключовими під час ухвалення рішення, оскільки ми виходимо з того, що будь-яка така операція має передусім сприяти виконанню мінських домовленостей», - заявив екс-посол.

Як повідомлялося, спеціальний представник США по Україні Курт Волкер 21 серпня в Мінську провів зустріч із помічником президента Росії Владиславом Сурковим. Зустріч, яка відбувалася за зачиненими дверимапочалася близько 14:00, а завершилася після 17:00

Співрозмовники домовилися продовжити спільну роботу і визначили теми наступної розмови, а також погодилися, що «мирний процес і на політичному треку, і у сфері безпеки може і має йти швидше», додав Сурков, як його цитують російські агентства.

Волкер після зустрічі, що відбулася за зачиненими дверима, не коментував її перебігу чи результатів.


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: