Washington Post: Радник Трампа має бізнес з Росією

Washington Post: Радник Трампа має бізнес з Росією

Американське видання пише про некомпетентність і схильність до автореклами радника Трампа у міжнародних справах

Радник Дональда Трампа у справах закордонної політики Картер Пейдж, який викликав в Америці шок своїми проросійськими та антиамериканськими заявами, має ділові зв’язки з Росією.

Про це пише Washington Post.

На зустрічі експертів у галузі закордонної політики на початку червня він дуже позитивно висловився про президента Росії. За місяць Пейдж був у Москві і в своїй промові гостро критикував американську політику відносно Росії та інших країн.

За його словами, США та інші західні країни «гальмують потенційний прогрес» незалежних країн, які в період холодної війни були частиною СРСР, це відбувається через «лицемірне зосередження на таких питаннях, як розвиток демократії».

У лютому 2015 року Пейдж критично висловився про санкції проти Росії, які призначили США і ЄС після анексії Криму та наступ на Східну Україну.

Пейдж – випускник Військово-морської академії, працював у розвідці, здобув диплом у сфері бізнесу. 2004 року переїхав до Москви, де працював у відділенні інвестиційного банку Merrill Lynch. Опісля зв’язався з Ґазпромом, придбав акції ґазпромівської компанії, що експлуатує нафту і газ поблизу Сахаліна. Заснував інвестиційну фірму Global Energy Capital. В інтерв’ю виданню «Bloomberg News Page» Пейдж зізнався, що має акції Ґазпрому і на їх вартості позначилися санкції запроваджені проти Росії.

Пейдж захищав російського олігарха, главу компанії Роснєфть, близького співробітника Путіна – Ігоря Сєчина, якого потрапив під санції, заборону в’їзду до США та заборону бізнесових контактів з американськими компаніями. Пейдж заявив, що Сєчин «зробив за останні десять років більше задля поліпшення відносин США і Росії, ніж будь-хто інший».

Демократичний конгресмен Адам Шіфф з комісії у справах розвідки Палати представників заявив, що російські зв’язки радників республіканського кандидата до Білого дому Дональда Трампа «показують, що Кремль своїми щупальцями сягає до виборчого штабу Трампа».

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: