Яценюк закликав Захід підписати план дій щодо членства України в НАТО

Яценюк закликав Захід підписати план дій щодо членства України в НАТО
Арсеній Яценюк на з'їзді Народного фронту
Фото: Станіслав Груздєв, Главком

Яценюк нагадав, що в 2008 році на саміті НАТО в Бухаресті було прийнято рішення щодо можливості надання Україні плану дій щодо членства в Альянсі

Найкраща гарантія безпеки для України – це членство в НАТО. Необхідно відновити переговори і підписати план дій щодо членства України в Альянсі. ЄС має надати чіткий план для набуття членства України в Євросоюзі. На цьому наголосив лідер партії «Народний фронт», голова політради партії Арсеній Яценюк під час з’їзду «Народного фронту» у Києві в суботу, 11 листопада.

Він нагадав, що, підписавши Будапештський меморандум, Україна позбавилася ядерної зброї в обмін на химерні гарантії територіальної цілісності і незалежності: «Цього разу так не буде. Коли ми кажемо про наші гарантії для нашої держави, ми звертаємось до наших партнерів: найкраща гарантія безпеки для України – це членство в НАТО».

«Це найкраща гарантія в тому числі і для наших західних партнерів, адже сьогодні Україна боронить кордони Європейського Союзу і країн-членів Альянсу. Українці платять життями за спокій в Європі», - сказав лідер «Народного фронту».

Яценюк нагадав, що в 2008 році на саміті НАТО в Бухаресті було прийнято рішення щодо можливості надання Україні плану дій щодо членства в Альянсі. Він звернувся до країн-членів НАТО: «Нам потрібно відновити переговори і підписати план дій України щодо членства в Альянсі. Колективна безпека в НАТО - це майбутнє України, і це той шлях, який забезпечить нам безпеку наших кордонів, укріпить Альянс і безпеку в світі».

Яценюк нагадав, що багато хто не вірив в отримання Україною безвізового режиму з ЄС «аж до того моменту, доки перший українець біометричним паспортом не перетнув кордон України і Європейського Союзу»: «Але це сталося, тому що ми з нашими європейськими партнерами прийняли дорожню карту, як запровадити безвізовий режим. Це було 144 акти законодавства, які були ухвалені й імплементовані. І тому українці тепер не на словах, а на ділі стали частиною великої об'єднаної Європи».

Лідер «Народного фронту» підкреслив, що такий самий шлях можна пройти і щодо членства в ЄС. Він звернувся до партнерів із Європейського Союзу: «Дайте нам чіткий план, ми його виконаємо, і ви самі будете зацікавлені в тому, щоби прийняти Україну до лав країн-членів Європейського союзу».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: