Ядерний арсенал США продовжує зменшуватися: нарахували 3822 боєголовки

Ядерний арсенал США продовжує зменшуватися: нарахували 3822 боєголовки

На тлі зменшення арсеналу продовжується тенденція щодо його модернізації

Американський уряд відповідно до запиту на основі Акту про свободу інформації повідомив про те, що на вересень 2017 року ядерний арсенал США нараховував 3822 боєголовки. Про це повідомляє ресурс Defense News.

Це на 200 менше чим наприкінці правління адміністрації Барака Обами. При цьому, як стверджують американські експерти, така статистика відображає тенденції щодо поступової відмови США від надмірних запасів ядерних боєголовок із паралельною модернізацією наявного арсеналу. Як наслідок будь-яка критика щодо того, що такі скорочення підривають безпеку США і їх союзників є невиправданою. 

В жовтні 2017 року Міністр оборони США і сам американський президент заперечували новини про наміри збільшити американський ядерний арсенал. Огляд ядерної політики, який був опублікований адміністрацією Дональда Трампа в лютому 2018 року, передбачає створення крилатої ракети морського базування із ядерною боєголовкою і малопотужної боєголовки для ракети Trident II D5 для підводних стратегічних ракетоносців для стримування РФ від застосування тактичної ядерної зброї.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: