Янукович обіцяє віддати Донбасу заморожені за кордоном гроші, якщо їх знайдуть

Янукович обіцяє віддати Донбасу заморожені за кордоном гроші, якщо їх знайдуть
Віктор та Олександр Януковичі

Прес-секретар сина екс-президента заявив, що українська влада спекулює закордонними рахунками Януковича

У Януковича відхрещуються від закордонних банківських рахунків і обіцяють віддати ці гроші Донбасу, якщо їх знайдуть.

Про це у Facebook повідомив прес-секретар Олександра Януковича - Юрій Кірасир.

За словами Кірасира, в Януковича немає жодних закордонних рахунків. Однак якщо їх знайдуть, то він готовий пожертвувати ці гроші постраждалим від бойових дій жителям Донбасу.

«Хотілося б ще раз нагадати представникам української влади про те, що в своєму офіційному листі від 01.03.2017 на запит адвокатської компанії JHA LLP, яка представляє інтереси В. Януковича і його сина Олександра, було чітко вказано: «в Швейцарії немає заморожених рахунків або активів , якими володіє президент Янукович. Заходи щодо заморожування активів, прийняті Швейцарією, стосуються інших осіб, перерахованих у Додатку до Наказу про заморожування активів у зв'язку з Україною», - зазначив прес-секретар.

Наостанок Кірасир додав, що українська влада спекулює закордонними рахунками Януковича.

Додамо, 9 грудня 2016 року Федеральна рада Швейцарії повідомила про рішення продовжити заходи про заморожування розташованих у Швейцарії всіх активів екс-президента Януковича, а також інших фізичних осіб із України, які можуть бути з ним пов'язані.

У повідомленні уточнюється, що йдеться саме про активи вартістю приблизно 70 млн швейцарських франків у цілому.

1_20

2_173_084_075_02

Як повідомлялося, 28 квітня стало відомо, що заарештовані майже 1,5 мільярдів доларів екс-президента Віктора Януковича і його команди будуть перераховані до держбюджету України. Пізніше генпрокурор Юрій Луценко заявив, що перерахування коштів завершилося. 

Заступник генпрокурора України Євген Єнін також заявляв, що слідству відомо і про інші рахунки у справі президента-утікача.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: