Японія приготувалась відбивати ракетами Patriot можливий удар КНДР

Японія приготувалась відбивати ракетами Patriot можливий удар КНДР
Міністерство оборони Японії розгорнуло систему Patriot Advanced Capability-3 (PAC-3)
Скріншот відео lockheedmartin.com.au

Японія розгорнула ракети Patriot для відбиття можливого удару КНДР

Японія розгорнула систему протиракетної оборони Patriot у суботу після того, як Північна Корея погрожувала випустити балістичні ракети над країною на територію острова Гуам, що належить США. Про це повідомляє AFP з посиланням на місцеві органи влади.

«Міністерство оборони розгорнуло систему Patriot Advanced Capability-3 (PAC-3) у префектурах Сімане, Хіросімі та Коті в західній частині Японії», - йдеться у повідомленні.

Як повідомляється, також систему ППО було розгорнуто в сусідній префектурі Ехіме. Крім того, зазначається, що сили самооборони Японії також направлять в Японське море кораблі, оснащені системою стеження і наведення Aegis.

«Я зроблю все необхідне для захисту життя і здоров'я нашого населення та його володінь», - сказав прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе.

Напередодні КНДР повторила погрозу запустити ракети середньої дальності по району Тихого океану, в якому розташована американська військова база на острові Гуам.

Раніше влада Японії заявила про готовність перехопити ракети Північної Кореї, якщо вони будуть випущені в бік авіабази Сполучених Штатів Америки в Гуамі. Проте тоді військові експерти заявили, що в дійсності Японія не має в своєму розпорядженні засобів для перехоплення балістичних ракет над своєю територією.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: