Ярош про справу комбату «Айдар»: Влада ставиться до добровольців як до вовків в овечій шкурі

Ярош про справу комбату «Айдар»: Влада ставиться до добровольців як до вовків в овечій шкурі
politrada.com

Знайомі з «айдарівцем» люди переконані, що він міг зробити щось незаконне лише з точки зору законів мирного часу, стверджує Ярош

Влада ставиться до добровольців як до вовків в овечій шкурі, а до бойовиків на Донбасі – як до заблукалих овечок. Так позафракційний народний депутат Дмитро Ярош прокоментував справу проти командира батальйону «Айдар» Валентина Лихоліта.

За словами нардепа, знайомі з «айдарівцем» люди переконані, що він міг зробити щось незаконне лише з точки зору законів мирного часу, які недоречні для оцінки подій під час масштабного збройного конфлікту.

«Він ні від кого не ховався, і тримання його під вартою – не менший злочин, ніж звільнення з-під варти сепаратистів, ворогів України, що відбувається регулярно… Готовність влади звинувачувати в кримінальних злочинах захисників України та пробачати її ворогів є подвійним стандартом, якому необхідно покласти край», - написав Ярош на своїй сторінці в Facebook

Нагадаємо, Печерський суд заарештував на 2 місяці командира батальйону «Айдар» Валентина Лихоліта. Його та ще одного бійця - Ігоря Радченка - підозрюють в організації банди та розбійних нападах. Лихоліта затримали на полігоні у Дніпрі. Після винесення рішення низка народних депутатів та бійців добровольчих батальйонів заблокували залу суду та не дозволили вивезти Лихоліта до СІЗО.

Лихоліт звинуватив нардепа Радикальної партії у причетності до його затримання.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: