YouTube на вимогу РФ зажадав від журналістів видалити відео про переслідування кримчан

YouTube на вимогу РФ зажадав від журналістів видалити відео про переслідування кримчан
YouTube піддався на шантаж Росії

Матеріал, який хоче видалити YouTube, був опублікований ще у червні 2016 року

Компанія YouTube зажадала від заснованого «Радіо Свобода» проекту «Крим.Реалії» видалення контенту про переслідування жителів окупованого Росією Криму.

Про це повідомляє «Радіо Свобода».

У листі редакції компанія YouTube повідомляє, що отримала від російського «Роскомнадзору» повідомлення про те, що згадані матеріали порушують російський закон №149-ФЗ «Про інформацію, інформаційні технології і про захист інформації».

«Роскомнадзор додав наступну URL адресу в заборонений список матеріалів... Якщо ви не видалите контент, компанія Google може бути змушена заблокувати контент», - заявили представники YouTube.

Матеріал, видалення якого вимагає від YouTube «Роскомнадзор», - це відеозапис радіопрограми «Куди котиться «справа «Хізб ут-Тахрір», опублікований на каналі YouTube «Крим.Реалїі» в червні 2016 року. Під час програми адвокат Олександр Попков розповів про російський судовий процес в окупованому Криму над громадянами України - фігурантами «справи «Хізб ут-Тахрір», зокрема, про свого підзахисного кримськотатарського активіста і правозахисника Еміра-Усейна Куку.

«Редакція «Крим.Реалії» письмово проінформувала компанію YouTube, що відео не містить забороненої символіки, закликів до порушення законів або масових заворушень», - зазначає видання.

Компанія YouTube наразі ще не відповіла на лист редакції «Радіо Свобода».

Нагадаємо, у 2014 році «Главком» отримав офіційне повідомлення від російської влади про обмеження доступу до сайту агентства на території РФ.

Тоді «Главком» не став видаляти публікацію про «екстремізм», на яку поскаржилися в Росії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: