З Алеппо вночі втекли більше 10 тисяч людей – спостерігачі

З Алеппо вночі втекли більше 10 тисяч людей – спостерігачі
Сирійське Алеппо

Війська Асада відвоювали в повстанців уже 85% території в місті

Зі східного Алеппо за ніч втекли більше 10 тисяч осіб.

Про це повідомляє DW із посиланням на спостерігачів.

«За даними Сирійського центру з моніторингу за дотриманням прав людини, через масивні бойові дії й авіаудари людям довелось шукати притулок у контрольованих сирійським режимом західних районах міста», - йдеться в повідомленні.

Від початку наступу урядових військ Сирії на східну частину Алеппо 15 листопада їм вдалося відвоювати вже 85 відсотків території в тих районах міста, які повстанці утримували з 2012 року. Повне захоплення Алеппо стане найбільшою втратою для сирійської опозиції за більш як п'ять років громадянської війни у країні.

Нагадаємо, напередодні учасники паризьких переговорів щодо Сирії закликали Москву та Дамаск припинити бойові дії в Алеппо, а також дозволити людям залишити зону боїв.

Генеральна Асамблея Організації Об'єднаних Націй ухвалила резолюцію із закликом до припинення бойових дій в Сирії. Під час голосування, яке відбулось у п'ятницю, 9 грудня, документ підтримали представники 122 країн, у той час як «проти» висловилися представники 13 країн. Ще 36 країн під час голосування утрималися.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: