З початку війни на Донбасі Україна знайшла або повернула 3224 заручники, - СБУ

З початку війни на Донбасі Україна знайшла або повернула 3224 заручники, - СБУ
У більшості випадків до катувань заручників на окупованих територіях ОРДЛО були причетні кадрові військовослужбовці Росії

Грицак: Спецслужбовці були нажахані станом полонених під час звільнення з катівень

Голова Служби безпеки (СБУ) Василь Грицак повідомив, що з початку російської агресії на території України було знайдено 3224 бранців Кремля. Про це він заявив під час спільного брифінгу з міністром закордонних справ України Павлом Клімкіним.

«Всього, в результаті клопіткої роботи працівників цього центру (Об'єднаний центр із пошуку зниклих бранців-громадян України, який діє з 2014 року – ред.), волонтерів, військових, прокуратури та інших структур нам вдалося повернути або знайти 3224 бранця», – наголосив він

Грицак додав, що спецслужбовці були нажахані станом полонених під час звільнення з катівень. «Вони були побиті, з різаними ранами, фаланги пальців на руках і ногах були перебиті», – розповів він.

Голова СБУ зазначив, що у більшості випадків до катувань заручників на окупованих територіях Луганської та Донецької областей (ОРДЛО) були причетні кадрові військовослужбовці Росії, які або керували процесом катування, або безпосередньо брали у цьому участь.

Грицак наголосив, що до катувань були також причетні так звані «кадирівці», які зрізали ділянки шкіри з українських військовослужбовців, де були татуювання з державною символікою України.

За словами керівника Служби безпеки, наразі російська окупаційна влада блокує переговори по звільненню заручників із метою тиску, відтак він попросив міжнародну спільноту допомогти у поверненні українців додому.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: