З Росії на окуповану Луганщину прийшла степова пожежа і знищила 32 будинки

З Росії на окуповану Луганщину прийшла степова пожежа і знищила 32 будинки
Пожежа у Краснодарському 
Фото: vlada.io

Пожежа знищила 32 будинки, а також місцеву школу і пошту

Велика степова пожежа в Луганській області, що сталася поблизу підконтрольного бойовикам «ЛНР» Краснодону 21 серпня, охопила селище Краснодарка і знищила 32 житлових будинки, а також місцеву школу і пошту. Про це повідомив сайт «Четверта влада».

За його даними, стихія також пошкодила кілька багатоквартирних будинків, які пожежникам вдалося вчасно загасити.

Очевидці повідомляють, що вогонь прийшов з території РФ, біля кордону з якою знаходиться селище. Полум'я поширювалося по житловому сектору з неймовірною швидкістю, і люди ледве встигали вибігати зі своїх будинків. Повністю вигоріло кілька вулиць Краснодарки. Без даху над головою залишилися понад сотні людей, в тому числі багатодітні сім'ї.

«За десять хвилин на очах у приголомшених жителів вигоріло півселища - будинки і госпбудівлі спалахували, наче сірникові коробки. Єдине, що втішає в цій ситуації - обійшлося без жертв. Вогонь прийшов до прикордонного селища з боку Російської Федерації - там горіли лісонасадження і суха трава. З височини щільна стіна вогню, яка супроводжувалась хмарою іскор, швидко кинулася в низину, де розташоване селище. За кілька хвилин у Краснодарському утворилося відразу кілька вогнищ загоряння. Через 20 хвилин на місце надзвичайної ситуації прибули пожежні розрахунки. До цього часу вже вигоріли дві вулиці, перед рятувальниками стояло завдання - врятувати від загоряння вцілілі будинки. Всього працювало 8 пожежних розрахунків, завдяки їм друга половина селища вціліла. Пожежу і осередки займання гасили до глибокої ночі», - описав ситуацію один із сайтів Краснодона.

Разом з тим, у коментарях деякі місцеві жителі скаржилися на погану роботу пожежних, які приїхали надто пізно, коли вогонь вже перекинувся на селище. А на місцевому сайті «Новина» повідомляється, що на місце пожежі приїхали тільки три пожежні машини, при цьому тільки одна з них приїхала з розташованого поруч Ізвариного. Ще дві приїхали аж з Луганська, розташованого в 50 кілометрах.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: