За місяць у Києві найбільше подорожчали фрукти і овочі
Водночас знизилися ціни на яйця та рибу
У травні 2017 року порівняно з березнем 2017 року рівень інфляції у Києві становив 1%. Про це повідомляє УНН з посиланням на інформацію Головного управління статистики у Києві.
За повідомленням відомства, на споживчому ринку столиці у травні 2017 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,7% порівняно із березнем цього року.
«Найбільше подорожчали фрукти — на 7,9%, овочі — на 6,2%, м’ясо та м’ясопродукти — на 2,7%, олія соняшникова — на 1,6%, масло — на 1,3%. Водночас знизилися ціни на яйця — на 9,3%, рибу та продукти з риби — на 1,9%», — йдеться у повідомленні.
Ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби в цілому зросли на 1,5%.
«Ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби зросли на 1,5%, що пов’язано зі здорожчанням тютюнових виробів — на 1,6%, алкогольних напоїв — на 1,4%», — йдеться у повідомленні.
Водночас, стабільними залишились ціни (тарифи) на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива. Разом з тим, у травні 2017 року спостерігалося зростання цін на транспорт — на 1,1%.
«Підвищення цін на транспорт на 1,1% спричинено в основному подорожчанням вартості перевезень залізничним пасажирським транспортом на 0,7%», — йдеться у повідомленні.
Поряд з цим, у травні 2017 року для мешканців столиці на 0,3% стали дорожчими послуги відпочинку і культури.
Нагадаємо, рівень інфляції в Україні в травні зріс до 1,3% порівняно з 0,9% у квітні.
Коментарі — 0