За робочий день, який Гройсман провів на форумі Порошенка, заплатять українці

За робочий день, який Гройсман провів на форумі Порошенка, заплатять українці
Володимир Гройсман заявив про підтримку Петра Порошенка на виборах президента 2019 року

Гройсман не лише взяв участь у форумі «Від Крут до Брюсселя. Ми йдемо своїм шляхом», але і виступив на цьому заході

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман 29 січня не перебувала у відпустці, відрядженні або лікарняному. Про це свідчить текст офіційної відповіді, отриманої агентством «Українські новини» на відповідний інформаційний запит з приводу діяльності голови вітчизняного уряду в цей день.

Варто нагадати, що саме 29 січня ц.р. у столиці, в Міжнародному виставковому центрі, відбувся форум «Від Крут до Брюсселя. Ми йдемо своїм шляхом», в рамках якого президент України Петро Порошенко оголосив про свою участь у виборах-2019. Серед учасників і гостей цього політичного заходу був помічений і прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

З відповіді, отриманої із секретаріату уряду України, цей день був зарахований прем'єр-міністру Гройсману як повністю робочий. І, відповідно, за нього прем'єру була нарахована заробітна плата.

«Заробітна плата прем'єр-міністру України нараховується і виплачується відповідно до постанови Кабінету міністрів від 20.04.2016 №304 «Про умови оплати праці посадових осіб, керівників та керівних працівників окремих державних органів, на яких не поширюється закон України «Про державну службу», - зазначається в офіційній відповіді за підписом заступника Директора департаменту інформації та комунікацій з громадськістю СКМУ Роксолани Стадник.

295c653b0352b88-screenshot-3

Тобто з фонду, який формується за рахунок відрахувань із надходжень від платників податків.
Слід нагадати, що прем'єр Гройсман не тільки взяв участь у форумі «Від Крут до Брюсселя. Ми йдемо своїм шляхом», але і виступив на цьому заході. Глава українського Кабінету міністрів заявив про підтримку чинного президента Петра Порошенка на виборах 2019 року.

За словами прем'єра, він завжди знаходив підтримку президента, коли у нього були ініціативи, і навпаки.

Зважаючи на дану ситуацію, варто згадати про певне положення закону України «Про вибори президента України». Зокрема, стаття 64 доволі чітко визначає «Обмеження щодо ведення передвиборної агітації»:
1. Участь у передвиборній агітації забороняється:
1) особам, які не є громадянами України;
2) органам виконавчої влади, органам влади Автономної Республіки Крим та органам місцевого самоврядування, правоохоронним органам і судам, їх посадовим і службовим особам у робочий час (крім випадків, коли відповідна особа є кандидатом на пост президента України).

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: