За відстороненням російських паралімпійців від змагань Медведєв побачив таємну змову

За відстороненням російських паралімпійців від змагань Медведєв побачив таємну змову
Фото polit.ru

Історію з розслідуванням про застосування заборонених препаратів у Росії прем'єр назвав «густим і дуже неприємним коктейлем, що на 80 відсотків складається з політики і на 20 – з самого допінгу»

Прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв переконаний: Спортивний арбітражний суд не допустив спортсменів з РФ до Паралімпійських ігор у Ріо-де-Жанейро  через «бажання деяких керівників міжнародного паралімпійського руху усунути сильних конкурентів». Про це він написав у себе на сторінці у Facebook.

«Адже наша збірна завжди здобувала найвищі місця», – зауважив Медведєв.

Російський прем’єр назвав таке рішення суддів «цинічним». «Це удвічі цинічніше рішення, оскільки йдеться про людей, які щодня долають себе. Це удар по всіх інвалідах, не лише російських», – вважає голова уряду РФ.

Історію з розслідуванням про застосування заборонених препаратів у Росії прем'єр назвав «густим і дуже неприємним коктейлем, що на 80 відсотків складається з політики і на 20 – з самого допінгу». «Але особливо огидною є роль тих покидьків, які спочатку напихають своїх спортсменів допінгом, тягають їх через кордони, а потім тікають за океан і дають свідчення в суді під присягою», – заявив глава уряду. Ймовірно, він мав на увазі колишнього керівника московської антидопінгової лабораторії Григорія Родченкова, який нині перебуває в США.

Водночас Медведєв визнав, що спорт, у тому числі російський, необхідно очистити від допінгу. На думку голови кабміну, Росія не зможе впоратися з цим завданням самостійно через складність теми, поширення допінгу у світі, появу нових препаратів, а також з політичних причин. «Скажемо прямо, міжнародні спортивні федерації перебувають під враженням від справи ФІФА і налякані транскордонним американським правосуддям. Деякі просто паралізовані. Тому в одних країнах допінг дуже швидко знаходять, а в інших – ніколи», – поскаржився прем'єр.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: