Заборгованість підприємств перед «Нафтогазом» за газ зменшилась на 1,1 млрд гривень

Заборгованість підприємств перед «Нафтогазом» за газ зменшилась на 1,1 млрд гривень

Заборгованість підприємств перед «Нафтогазом» за газ становить близько 29 млрд гривень

Заборгованість підприємств перед НАК «Нафтогаз України» за газ станом на 29 серпня 2017 року зменшилась на 1,1 млрд гривень.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби «Нафтогазу».

«Станом на 29 серпня 2017 року сумарна прострочена заборгованість підприємств ТКЕ, ТЕЦ та прямих промислових споживачів перед НАК «Нафтогаз України» складає близько 29 млрд гривень. В порівнянні з минулим тижнем заборгованість зменшилась на 1,156 млрд гривень (3,8%)», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, близько 79% від загальної суми заборгованості становить борг підприємств ТКЕ та ТЕЦ за природний газ, використаний для виробництва теплової енергії, ще близько 11% становить борг ТЕЦ за природний газ, використаний у виробництві електроенергії , а 10% - борг прямих промислових споживачів.

Крім того, зазначається, що борг «Київенерго» за газ за минулий тиждень зменшився на 229 млн гривень (6,4%) й наразі становить 3,347 млрд гривень. 

Нагадаємо, заборгованість киян за спожиту електроенергію станом на 1 серпня становить 353,4 млн гривень.

За даними компанії, найбільшими боржниками є споживачі Дарницького, Святошинського та Солом'янського районів. Їх заборгованість на 1 серпня 2017 становить 50,3 млн гривень, 41,4 млн гривень та 40 млн гривень відповідно.

Загальний борг столичних споживачів за використану електричну енергію перед ВАТ «Київенерго» становить понад 1,1 млрд гривень. У липні він збільшився на 11 млн гривень.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: