Загибель дітей в Карелії. Підозрюваним висунули обвинувачення

Загибель дітей в Карелії. Підозрюваним висунули обвинувачення
Сямозеро

Звинувачення висунуто трьом фігурантам справи

Висунуто обвинувачення директору парк-готелю «Сямозеро» Олені Решетовій, її заступнику Вадиму Виноградову і керівнику Росспоживнагляду по Карелії Анатолію Коваленко, які є фігурантами кримінальної справи про загибель дітей в Карелії, повідомив офіційний представник Слідчого комітету Росії Володимир Маркін.

Який термін ув’язнення загрожує обвинуваченим, не повідомляється.

Нагадаємо, 18 червня учасники дитячого табору «Сямозеро» на трьох плавзасобах - рафті і двох каное - вийшли в акваторію озера. 47 дітей супроводжували 4 дорослих: заступник директора «Сямозеро» Вадим Виноградов, а також інструктори Людмила Васильєва, Валерій Круподерщіков і Регіна Іванова.

Напередодні МНС повідомило про погіршення погодних умов - сильних зливах і грозі, а також про те, що пориви вітру можуть досягати 15-20 метрів за секунду. Однак, як стверджує слідство, організатори походу не врахували цю обставину. Більш того, коли діти звернули їх увагу на посилення вітру і чорні хмари, їм сказали, що вони просто злякалися. Інструктори наполягли на виході на озеро.

Із-за сильного вітру на озері піднялася хвиля. Рафт з дітьми і двома супроводжуючими їх дорослими прибило до одного з островів, а обидва каное винесло на відкриту воду, де хлопці з інструктором і вихователем не змогли впоратися з їх управлінням і опинилися за бортом. Вони спробували дістатися до берега вплав, проте через великі хвилі і низьку температури води зробити це змогли не всі: 13 дітей потонули, одна дитина вважається зниклою безвісти.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: