«Заради зміцнення сім’ї». Російська Держдума остаточно скасувала покарання за побої родичів

«Заради зміцнення сім’ї». Російська Держдума остаточно скасувала покарання за побої родичів

Кримінальне покарання скасовано навіть за побиття дітей, вагітних жінок і безпорадних громадян

Держдума РФ прийняла в третьому, остаточному читанні законопроект про декриміналізацію побиття в сім'ї. Документ підтримало 380 депутатів, проти виступили троє, передає «Дождь».

Документ переводить побої щодо близьких родичів з розряду кримінальних злочинів до адміністративних правопорушень у випадках, коли такий проступок скоєно вперше. У разі повторного порушення винному загрожує кримінальна відповідальність.

Під час першого читання Держдума відхилила поправку, внесену депутатами від КПРФ Юрієм Синельщиковим і Тамарою Плетньовою. Вони пропонували залишити кримінальне покарання за нетяжке побиття дітей, вагітних жінок і безпорадних громадян.

Голова Держдуми В'ячеслав Володін раніше висловився на підтримку законопроекту про декриміналізацію нетяжких побоїв у сім'ї. Він пояснив, що результати соцопитувань свідчать про те, що більшість росіян підтримує декриміналізацію побиття в сім'ї, які не призводять до тяжких наслідків. «Коли ми говоримо про сім'ю, потрібно зробити все, щоб зміцнити сім'ю. Нам важливо, щоб не було втручання в сім'ю», – наголосив Володін.

Як повідомлялося, раніше Держдума Росії ухвалила в першому читанні законопроект про декриміналізацію побоїв близьких родичів. Згідно з пояснювальною запискою, проект закону «спрямований на усунення неоднозначного тлумачення» положень КК Росії, які виникли після того, як у липні 2016 року було прийнято закон, яким у ст. 116 КК Росії було встановлено відповідальність за побої щодо близьких осіб.

Легалізацію побоїв у родині в Держдумі пояснили «російськими сімейними традиціями».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: