Зареєстрована петиція про позбавлення Савченко «Героя України»

Зареєстрована петиція про позбавлення Савченко «Героя України»
Фото RFE/RL

Заклики, промови та інтерв’ю, що надає Надія Савченко після свого звільнення з полону, не є гідними звання Героя України! - йдеться у петиції

На сайті Адміністрації президента зареєстрована петиція щодо позбавлення народного депутата Надії Савченко звання «герой України». Суть звернення звучить так: «Зняття звання Героя України з Надії Савченко та призначення розслідуванння стосовно її здоров"я, взяття в полон та дій, що привели до загибелі воїнів під час її затримання бойовиками». 

«Заклики, промови та інтерв’ю, що надає Надія Савченко після свого звільнення з полону, не є гідними звання Героя України!», - йдеться в тексті. У петиції зазначено чотири вимоги:

«1. Вимагаємо позбавити її почесного звання Героя України.

2. Провести обстеження її здоров’я з обов’язковою реабілітацією, які завжди проводяться після визволення людини з полону, тортурів, знущань та голодувань.

3. Призначити комісію МО з розслідування щодо її потрапляння в полон та загибелі воїнів у цій ситуації. Вимагаємо обов’язкового оприлюднення результатів цієї комісії.

4. Скасувати рішення Київської міської ради з питання надання матері Надії Савченко земельної ділянки у місті Києві та призначити розслідування стосовно порушення законодавства з цього питання».

Петиція вже набрала понад п’ять тисяч голосів. Як відомо, для розгляду документу необхідно зібрати 25 тисяч підписів протягом не більше трьох місяців з дня оприлюднення.

.jpg_07

Як раніше повідомлялось, Савченко сьогодні під час прес-конфенеції оголосила голодування на знак протесту проти бездіяльності в питанні звільнення полонених. «Одним з механізмів мого звільнення був протест голодом на бездіяльність української влади. З сьогоднішнього дня я знову оголошую голодування на бездіяльність перебувають при владі всього світу по звільненню українців з полону. Голодування буду тримати до дня позитивного результату», - заявила Савченко.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: