Заступник глави СБУ Демчина подав до суду на українське видання

Заступник глави СБУ Демчина подав до суду на українське видання

Заступник голови СБУ впевнений, що поширена про нього в ЗМІ інформація є неправдивою

Перший заступник глави СБУ Павло Демчина подав позов про захист честі, гідності та ділової репутації до Подільського райсуду Києва на видавничий дім Медіа-ДК, який видає журнал «Новое время».

Про це повідомляється на сайті видання «Новое время».

Раніше адвокат Демчини направив до редакції журналу «Новое время» два звернення.

В одному він вимагав спростувати опубліковану в статті інформацію про те, що Демчина причетний до утворення монополії компаній, близьких до Віктора Медведчука, на ринку скрапленого газу.

В іншому — висловлював претензії до цитати голови Центру протидії корупції Віталія Шабуніна, в рамках статті про тиск на антикорупціонерів.

«Шабунін вважає, що за організацією акцій проти нього і Устинової стоїть Павло Демчина, перший заступник голови СБУ, який таким чином відреагував на позов ЦПК проти служби з вимогою оприлюднити декларації її керівництва», — йдеться у публікації журналу.

Шабунін виступає співвідповідачем за позовом.

Нагадаємо, у матеріалі «Слідства.Інфо» щодо статків Демчини йдеться, зокрема, про те, що попри невеликі офіційні статки чиновника, його цивільна дружина є власницею 4 елітних автівок та мешкає в розкішному заміському маєтку.

Після виходу в ефір цього матеріалу, Демчина звернувся до НАБУ з проханням допитати журналістів. Повідомлялося, що сам Демчина попросив зареєструвати провадження та перевірити матеріали розслідування.

Згодом Спеціалізована антикорупційна прокуратура відкрила провадження щодо Демчини, розслідування якого взяло на себе НАБУ.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: