Засуджений в РФ українець Панов має проблеми зі здоров'ям

Засуджений в РФ українець Панов має проблеми зі здоров'ям
Артур Панов

Суд не врахував проблеми зі здоров’ям українця

19-річний українець Артур Панов, якого в Росії засудили до восьми років в'язниці за «теракт», має проблеми зі здоров'ям, проте суд не врахував цю обставину.

Про це повідомив журналіст «Радіо Свобода» Антон Наумлюк у коментарі телеканалу «112 Україна».

«Насправді у Панова є проблема зі здоров'ям. Це було відомо під час його життя в Луганській області. Медичні довідки у нього все є, і суд не міг цього не враховувати. Тим не менше, він це проігнорував», - заявив Наумлюк.

Також журналіст повідомив, що під час засідання показання свідків були суперечливими.

«Дуже суперечливі показання свідків і самих прокурорів. То він хотів підірвати в Ростові на головній площі під час якогось масового заходу, то він хотів підірвати кінотеатр», - сказав Наумлюк.

На таке рішення суду Артур Панов і його «пособник» Максим Смишляєв подадуть апеляцію.

«Апеляція буде подана адвокатами обох молодих людей. Оскільки у Панова захист наполягав на знятті частини обвинувачення, то Смишляєва наполягав на його виправданні. Крім того, Панов вже подав скаргу до ЄСПЛ за двома пунктами – за порушення ст. 5 (право на свободу та особисту недоторканність) та ст. 6 (право на справедливий судовий розгляд)», - заявив Наумлюк.

Як повідомляв «Главком», у п’ятницю, 11 серпня, Північно-Кавказький окружний військовий суд РФ засудив 19-річного українця Артура Панова до восьми років колонії загального режиму.

Панов був затриманий на початку грудня 2015 року в Ростовській області РФ. У ФСБ його звинуватили в незаконному перетині кордону під виглядом біженця з метою здійснення теракту на території Росії. Згодом росіяни заявили, що свій теракт українець мав намір здійснити в ростовському театрі імені Горького.

У лютому Панов під тортурами частково визнав провину за звинуваченням у підготовці теракту і в закликах до тероризму, зберіганні і виготовленні вибухівки.

1 травня російські ЗМІ повідомили про смерть українця від серцевої недостатності, проте ця інформація була спростована консульством України в Ростові-на-Дону.

3 травня  Панов у російській тюрмі оголосив про сухе голодування

Через тиждень на суді йому стало погано, довелося викликати «швидку».

26 травня Артур Панов подав скаргу до Європейського суду з прав людини.

Читайте також статтю: Консул України Віталій Конарський: Росія не надавала жодної інформації про засудженого в Ростові 61-річного українця Олексія Сизоновича 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: