Затонуле біля Туреччини судно йшло з порту, який використовують для незаконного вивозу вугілля з ОРДЛО, - МінТОТ

Затонуле біля Туреччини судно йшло з порту, який використовують для незаконного вивозу вугілля з ОРДЛО, - МінТОТ
Фото MarineTraffic.com

До літа 2017 року судно ходило під прапором РФ

Вантажне судно під прапором Панами, яке сьогодні зазнало аварії біля берегів Туреччини, перевозило вугілля з російського порту «Азов» до турецького порту «Самсун». Примітно, що цей російський порт в Ростовській області часто використовується для незаконного вивозу вугілля з частини окупованого Донбасу до портів Туреччини та інших країн. Про це повідомила прес-служба українського Міністерства з питань окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб.

За даними моніторингових систем для суден типу «річка-море» аварії за таких погодних умовах, як сьогодні, є передбачуваними.

372146

У відомстві зазначили, що до літа 2017 року судно ходило під російським прапором, змінивши його на 2 місяці на прапор держави Сент-Кітс і Невіс, а в подальшому з серпня 2017 року - на прапор Панами.

Нагадаємо, вантажне судно під прапором Панами, яке вийшло з російського азовського порту, надіслало сигнал лиха приблизно в 148 км (92 милях) від північно-східної чорноморської провінції Самсун. Внаслідок трагедії загинули шестеро  українців. За інформацією МЗС України, трагедія сталася внаслідок удару хвилі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: