ЗАЗ презентував перший українсько-китайський автомобіль

ЗАЗ презентував перший українсько-китайський автомобіль
Концепт нового авта від ЗАЗу - Славута нова

Робоча назва авта – «Славута нова»

Сьогодні в Києві на «Столичному автошоу» Запорізький автозавод презентував концепт нового автомобіля. Робоча назва авта – «Славута нова». Як пояснили представники заводу, ім’я новинки ще може змінитися.

Колись ЗАЗ вже випускав бюджетну машину під назвою «Славута». Але нічого спільного зі старим авто концепт немає. Як пояснив Олег Папашев, заступник голови правління з виробництва автомобілів «АвтоЗАЗ», нова «Славута» розроблялася спільно з китайською компанією Chery.

«Ми будемо намагатися максимально локалізувати виробництво нового автомобіля в Україні, тому що від цього буде залежати його вартість. Що менше деталей нам доведеться транспортувати, то дешевше буде “Славута”», - зазначив Папашев.

ЗАЗ «Славута нова» - не перше авто, виробництво якого завод освоює спільно з Китаєм. До цього запоріжці також використовували іншу модель Chery як платформу для своєї моделі ЗАЗ Forza. Але цього разу «АвтоЗАЗ» не тільки бере участь у виробництві, але й має відношення до розробки серійного автомобіля.

Нагадаємо, ЗАЗ випускав «Славуту» до 2012 року. Потім завод відмовився від цієї моделі, зазначивши, що хоче зосередитися на виробництві більш рентабельних автівок.

«АвтоЗАЗ» входить до складу корпорації «Укравто» Таріела Васадзе.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: