Журналіста «Дождя» пустили в Україну після листа нардепа до ДПСУ

Журналіста «Дождя» пустили в Україну після листа нардепа до ДПСУ

Коростельов приїхав до Києва на тренінг

Державна прикордонна служба України пропустила на територію країни кореспондента російського телеканала «Дождь» Олексія Коростельова після листа українського народного депутата від «Блоку Петра Порошенка» Мустафи Найєма, повідомляє «Дождь».

Журналісти стверджують, що Коростельов приїхав до Києва на тренінг, однак прикордонна служба відмовила йому в перетині кордону й видала відповідний документ. У ньому йшлося, що кореспондент не підтвердив ціль поїздки до країни, а також наявність достатньої кількості грошей. За словами журналіста, він мав запрошення, а всі витрати, пов’язані із заходом, взяли на себе організатори.

Крім того, журналісту придбали квиток до Кишинева.

Після очікування протягом майже 10 годин Коростельова все ж пустили до України, при цьому, за його словами, ніяк не обгрунтувавши це.

Рішення про відмову у в'їзді у нього просто забрали, додав Коростельов.

Телеканал «Дождь» повідомив, що журналіста Коростельова пустили після того, як народний депутат від БПП Мустафа Найєм написав звернення голові прикордонного пункту аеропорту.

«Я гарантую його мету перебування у Києві з 2 по 6 липня 2018 року і забезпечую його виїзд з країни після закінчення курсу журналістських розслідувань OPEN Media Hub», — написав Найєм.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: