Журналісти Euronews оголосили страйк

Журналісти Euronews оголосили страйк

Страйк журналістів Euronews

Страйк оголошено після того, як керівництво Euronews відмовилося дослухатися до вимог журналістів

Журналісти Euronews оголосили 24-годинний страйк за підтримки профспілки.

Акція розпочалася у Франції опівночі зі страйку нічної команди. З 11 журналістів різних мовних сервісів до страйку долучилися сім.

Зранку до страйкарів почали долучатися інші журналісти. За повідомленнями учасників страйку, наразі це третина ньюзруму. Кілька тематичних підрозділів зупинили свою роботу.

Страйк оголошено після того, як керівництво Euronews відмовилося дослухатися до вимог журналістів.

Страйкарі вимагають не допустити закриття української служби та скорочення арабської й іранської, а також висловлюють невдоволення керівництвом компанії та його фінансовими рішеннями.

Акція відбувається у день, коли суперечливі плани розвитку компанії, проти яких виступає колектив, перебуває на останній стадії затвердження керівництвом.

Раніше понад 200 журналістів та інших працівників ньюзруму висловили недовіру менеджменту компанії шляхом інтернет-голосування.

Раніше, 5 грудня, журналісти проводили попереджувальний страйк з аналогічними вимогами, але керівництво відмовляється їх виконувати.

Менеджмент Euronews розглядає план під назвою Next, який передбачає реструктуризацію з огляду на фінансові проблеми компанії через зменшення фінансування з боку Єврокомісії і розрив контракту українським партнером, а також збільшення видатків через переїзд у новозбудований сучасний офіс і запуск телеканалу AfricaNews.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: