Журналісти склали рейтинг найбільших боржників серед нардепів

Журналісти склали рейтинг найбільших боржників серед нардепів
Борговим рекордсменом є нардеп Іван Вінник

Народні депутати заборгували разом близько 1,5 млрд грн

Загальна сума офіційно задекларованих боргів народних депутатів склала 1 млрд 460 млн гривень. Про це повідомляє Bihus.Info на підставі аналізу розділу «фінансові зобов'язання» з декларацій парламентарів.

Водночас, як зазначають журналісти, реальна цифра боргів може бути в рази більшою.

Згідно з інформацією з декларацій, рекордсменом за боргами виявився депутат від «Блоку Петра Порошенка» Іван Вінник, який набрав кредитів у «Альфа Банку» та «ПриватБанку» на 316 млн гривень.

«Верховний суд навіть заборонив Віннику виїжджати за межі України до їх повного погашення, а державна виконавча служба щомісяця стягує з депутата 20% зарплатні (близько 4 тисяч). Нескладні математичні підрахунки показують, що з такими темпами для повного розрахунку депутату знадобиться понад 6 тисяч років», – зазначають журналісти.

На другому місці журналістського рейтингу опинився нардеп Ігор Котвіцький, який вже більш як 10 років винен 11 млн доларів колишньому заступнику міського голови Сімферополя Наріману Хаялієву. У перерахунку на національну валюту за курсом на 31 грудня 2017 року, сума боргу становить понад 308 млн гривень.

Юлія Льовочкіна заборгувала більш ніж 5 млн доларів своїй же кіпрській офшорній компанії Serada Enterprises Limited. Крім того, вона винна півмільйона гривень за послуги бронювання авіаперевезень. Станом на кінець 2017 року борги Льовочкіної сягали 142 млн гривень.

Досвідченим позичальником виявився і власник харківського ринку «Барабашово», мультимільйонер Олександр Фельдман. Серед його основних кредиторів – «Ощадбанк», антиквар Руслан Шапіро, депутат Харківської облради Андрій Стронов, екс-прокурор Криму Василь Синчук і навіть його 83-річний батько Борис Фельдман. Загальна сума позичених депутатом коштів становить 85,5 млн гривень.

І замикає топ-5 рейтингу зі своїми внутрішньосімейними борговими зобов’язаннями парламентар Ярослав Дубневич. «Якщо вірити декларації, його дружина Наталія позичила у самого Дубневича 72,8 млн гривень», – повідомляє Bihus.Info.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: