Злочинцю, який порізав людей у Миколаєві, присудили довічне ув’язнення

Злочинцю, який порізав людей у Миколаєві, присудили довічне ув’язнення

Трагедія сталася чотири роки тому на зупинці громадського транспорту

Суд засудив до довічного позбавлення волі підозрюваного у жорсткій різанині в Миколаєві.

Про це повідомляє прес-служба Апеляційного суду Миколаївської області.

Зазначається, що 16 липня розглянув апеляційні скарги прокурора та обвинуваченого Олега Кравченка на вирок Центрального районного суду міста Миколаєва від 2 лютого 2015 року.

«Апеляційну скаргу обвинуваченого Кравченка О.П. залишено без задоволення. Апеляційну скаргу прокурора задоволено», - говориться у повідомленні суду.

Повідомляється, що вирок Центрального районного суду м. Миколаєва від 2 лютого 2015 року  відносно Кравченка в частині виключення, як зайвої, кваліфікації його дій за ч. 2 ст. 15, п. 13 ч. 2 ст. 115 КК України та в частині призначення покарання за п. 7 ч. 2 ст. 115 КК України скасовано, та ухвалено новий вирок, яким Кравченка визнано винним у скоєнні злочинів,  передбачених  ч. 2 ст. 15 п. 13 ч. 2 ст. 115, п. 7 ч. 2 ст. 115, за ч. 2 ст. 15 п. п. 1, 7 ч. 2 ст. 115,  за ч. 1 ст. 186, ст. 348 КК  України та призначено покарання у вигляді довічного позбавлення волі.

За вироком Центрального районного суду міста Миколаєва від 2 лютого 2015 року Кравченка було визнано винним у скоєнні злочинів, передбачених п.7 ч.2 ст.115, ч.2 ст.15 п.п. 1, 7 ч.2 ст.115, ч.1 ст.186, ст.348, ч.2 ст.15 п.13 ч.2 ст.115 КК України та остаточно призначено покарання у виді позбавлення волі строком на 15 років.

Судом встановлено, що 15 липня 2014 року приблизно о 22:40 Кравченко, перебуваючи у стані алкогольного сп'яніння та знаходячись на зупинці громадського транспорту «Вул. Радянська», яка розташована по проспекту Леніна в Миколаєві, напав з ножем на двох невідомих йому осіб похилого віку, які сиділи на лавці зупинки та спілкувалися між собою.

«У Кравченка виникла зневага до вказаних осіб, він дістав з кишені ніж, підійшов до Піроженка Р.С. і Дорменєвої Л.О., які сиділи на лавці, та маючи умисел на позбавлення життя двох осіб, зі значною силою почав наносити удари ножем в життєво важливі органи, завдавши не менш п'яти ножових поранень кожному з потерпілих, у тому числі у життєво важливі частини тіла - шию, грудну клітину», - заявили в суді.

В результаті нападу постраждалий чоловік помер. Жінка отримала тяжкі тілесні ушкодження, але їй своєчасно надали медичну допомогу.

Також зловмисник напав з ножем на правоохоронця, який намагався затримати його.

«Кравченко цілеспрямовано наніс один ударом лезом ножа в область грудної клітини співробітника міліції, однак в зв’язку з попаданням леза ножа у металеву пластину бронежилета нанесений удар не завдав шкоди його здоров'ю», - зазначили в суді.

Раніше повідомлялося, що в Україні апеляційний суд вперше звільнив засудженого до довічного позбавлення волі - 43-річного Олександра Каверзіна.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: