ЗМІ: в конфлікті навколо «Укргазвидобування» Лещенко виступив проти «Волі народу»

Своє втручання в слідчі дії депутат пояснив бажанням не допустити отримання контролю над підприємством з боку фракції «Воля народу»

Народний депутат Сергій Лещенко втрутився в слідчі дії прокуратури і СБУ на прохання Юрія Вітренка, сина глави Прогресивно-соціалістичної партії України Наталії Вітренко, який нині посідає пост голови наглядової ради ПАТ «Укргазвидобування». Інформацію про це було розповсюджено низкою ЗМІ. Своє втручання в слідчі дії прокуратури і СБУ Сергій Лещенко пояснив бажанням не допустити отримання контролю з боку фракції «Воля народу» над компанією «Укргазвидобування», головою наглядової ради якої є Юрій Вітренко. 

«Спробував потрапити в офіс компанії «Укргазвидобування». Зараз триває обшук, який проводить прокуратура за підтримки спецназу «Альфа» СБУ. Нікого не пускають всередину, порушуючи в тому числі закон про статус народного депутата ... Фракція «Воля народу», яка стала неформальним учасником коаліції, давши голоси за прем'єра Гройсмана, мріє повернути собі контроль над компанією «Укргазвидобування». Контроль, який був у них в 2014 і першій половині 2015 років», - повідомив на своїй сторінці в Facebook Сергій Лещенко.

«Втручання в слідчі дії прокуратури і СБУ може нашкодити встановленню істини у справі», - висловлюють стурбованість у Міністерстві енергетики та вугільної промисловості. «Політично мотивоване фізичне втручання народного депутата в слідчі дії щодо можливого злочину в рамках господарської діяльності держкомпанії - це перебір», - прокоментувало виданню джерело в Міністерстві енергетики та вугільної промисловості України.

Нагадаємо, раніше ЗМІ повідомляли, що Юрій Вітренко був причетний до скандалу з викупу боргів «Вугілля України» з дисконтом 70%, за часів Януковича. Сам Юрій Вітренко, будучи директором компанії «AYA Capital», свою причетність заперечував.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: